maanantai 19. elokuuta 2013

Loppukesän väriläiskiä

Olen iloinen, että tuli keväällä innostuttua kylvöjutuista. Nyt kun perennat lopettelevat kukintaansa, niin auringonkukat, kääpiösamettikukat, tsinniat, kehäkukat ja kosmoskukat jaksavat loistaa. Kosmoskukat ovat aloittaneet nyt vasta, hirveän pitkiksi kasvoivat ja osa on kaatunutkin, kun en tajunnut sitoa.



Köynnösristikon viereen keväällä tekemässäni penkissä on tänä kesänä kukkineet kehäkukat. Ehkä ensivuonna kukkivat monivuotisetkin, kuten isotähtiputki ja valkoinen särkynytsydän. Parin vuoden päästä varmaan pionikin. :)



Perennoista kukkivat syysleimujen lisäksi ainakin nämä seuraavat ja on siellä muitakin vielä. Olen yrittänyt tehdä kukkapenkeistä sellaisia, että aloittavat aikaisin keväällä, ja kukkivat jatkuvasti syksyyn saakka. Penkkini ovatkin aika täyteen tupattuja, mutta koska aina on kukassa vain muutama laji, niin minusta ne ei ole sotkuisen näköisiä. Minttukin on tavallaan kukka, en ole sitä juurikaan käyttänyt, vaikka teehen se olisi tosi kiva.



Ja mitäs täällä on sitten viimeaikoina puuhattu? No luettu ainakin, onnetar suosi kirja-arvonnassa Sussin blogissa ja olen koittanut lueskella aina sopivassa välissä. Hyvältä kirjalta tuntuu, puolivälissä olen menossa, kun en ole hirveän nopea lukija. :)

maanantai 12. elokuuta 2013

Nyt kukkii

Etupihan vaaleanpunainen syysleimu on aloittanut kukinnan. Keväällä tökin multaan lupiinin siemeniä, ja yksi on innostunut jo kukkimaan samana vuonna, vai olikohan tuo muuten lyhyessä esikasvatuksessa... Asterikin on aloittanut varovaisesti.




Tsinnioista on auennut taas pari uutta väriä, hennon vaaleanpunainen ja valkoinen. Näitä täytyy laittaa ens vuonnakin. :)




Kuhinaa kukissa...



Vanha oranssi tiikerinlilja kukkii. Pallohortensian isot kukinnot nuokkuvat raskaina.


Koirulista poseerauskuva, kun saatiin taas turkki siistittyä. :)


Ostin eilen syyslannosta, pitäisi se ropsia jokupäivä kukille.


tiistai 6. elokuuta 2013

Ihana elokuu

Elokuussa puutarha on ihanimmillaan. On värejä ja kokoa ja näköä. Ja syötävää. :) Tänä kesänä on saatu nauttia raparperipiirakasta, monenlaisista yrteistä ruuanlaitossa, metsämansikoista, herneistä, mustaherukoista sellaisenaan ja mehuna, karviaisista ja ompuista. Ja toivottavasti vielä saadaan tomaattejakin. :)




Meidän omppupuu tekee maailman parhaita omppuja. Kukaan ei muista mikä puu on kyseessä, mutta se tekee hedelmää aika aikaisin ja ne ovat mehukkaita, raikkaita ja isokokoisia.



Karviaiset on nyt parhaimmillaan. Toivottavasti tomaatit ehtivät kypsyä...



Tsinnioiden värit on olleet ihan yllätyksiä. Siemenpussissa oli värisekoitus. Viimeisimpänä on kukkaan puhjennut ihanan pinkki yksilö. Tyttö kuikuilee ja hassuttelee terassilla. :)





Pitäähän pala tuota ihanaa värikylläisyyttä tuoda sisätiloihinkin. :)


lauantai 3. elokuuta 2013

Elokuuko jo?

Miksi aika kuluu niin nopeaa, ollaan jo elokuussa ja vastahan se talvi loppui...? Mutta toivotaan että kesää jatkuu vielä hyvän matkaa syyskuulle, ja että syksy olisi aurinkoinen ja mukava. Sitten talvi saisi tulla ilman mitään pitkää loskakeliä. No, saahan sitä toivoa. ;) Tässä eilen ottamiani kuvia elokuisesta puutarhasta ilman sen kummempia lätinöitä. Sitä valkoista tiikerinliljaa muuten oli kuitenkin muutama, vaikka jostain syystä joukkoon oli tullut oranssiakin. Se alkoi kukkia nyt vähän myöhemmin.