keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Elämä jatkuu

Elämä jatkuu taas kylmän kauden jälkeen. Uusina kukkijoina nyt sammalleimu, akileija (joka kasvaa ihan väärässä paikassa autotallin kivijalan ja asfaltin välissä), hopeatäpläpeippikin aloittelee jo. Keltapäivänliljassa näkyy nuppuja. En tiedä mistä tuo akileija on meille ilmestynyt, olen sitä siirtänyt muihinkin paikkoihin, mutta tuossa se viihtyy ainakin toistaiseksi parhaiten. Akileijat on kivoja ja tilasinkin keväällä paria erilaista lajia lisää.

Sammalleimu ´Scarlet Flame´, Phlox subulata

Lehtoakileija, Aquilegia vulgaris

Hopeatäpläpeippi, Lamium maculatum

Tarhapäivänlilja 'Aino', Hemerocallis hybrida

Kirjokuunlilja, Hosta undulata

Tänään tein pitkästä aikaa lapiohommia. Pajujen väliin laitoin keväällä keijuangervoa, japaninjaloangervoja ja rönsytiarellaa. Istutusalue jäi vähän kesken, vähän kuin poikki pajujen kohdasta, ja tänään jatkoin alueesta viimein yhtenäisen. Kauhean pieniä taimet on vielä, toivottavasti alkavat siitä voimistua.


Omenapuu on nyt upeassa kukassa ja kaartuu kivasti leikkimökin päälle. Olen yrittänyt joka vuosi poistaa vähän korkeampia oksia, ettei tarvi kerätä omenoita kovin ylhäältä, mutta kyllä niitä siellä vielä on. Ei vaan viitsi kaikkia poistaa kerralla vanhasta puusta.

Omena, Malus domestica

Tämä kaveri se vaan rehottaa vuosi vuodelta enemmän.

Lipstikka, Levisticum officinale