lauantai 20. huhtikuuta 2013

Kevät, vihdoinkin!

Heipä hei taas, on pitänyt monta kertaa tulla pistämään kuulumisia, mutta ei ole joko ehtinyt tai viitsinyt. Kevät on tainnut tulla, melkein kaikki lumet on pihasta lähteneet ja olen päässyt puutarhahommiin. Olen leikannut pensaista vanhoja oksia pois, putsannut penkkejä ja siivoillut pihaa muuten. Oksakasoja pitäisi jaksaa kuskata "rytöläjälle". Hirveästi ei vielä ole mitään tapahtunut kasvirintamalla, mutta onhan se kevään ensimäinen kukka ilmestynyt vihdoin!

Lumikello - Galanthus nivalis

Nuo pienet kellot eivät ole mulla lisääntyneet, pitää muistaa laittaa niitä ensi syksynä paljon lisää ja sellaisiin paikkoihin, mitkä tulee ekana esiin lumen alta. Kevään ensimäiset orvokitkin on hankittu. S-marketissa oli kesäpiha auennut ja sieltä tarttui mukaan muutama.


Muitakin kevään merkkejä löytyy, kun oikein tutkii. ;)

Sinivuokko - Hepatica nobilis

Kylvöksille kuuluu hyvää, ja niitä on tullut tehtyä lisääkin. Laitoin zinniaa, köynnöskrassia, kelloköynnöstä, kääpiöauringonkukkaa, lupiinia ja idänunikkoa. Onkohan tullut ahnehdittua, tämä on eka vuosi kun näin paljon on kylvöksiä. Mulla on purkit päässeen vauvan hoitopöydälle, kun se on sopivan kokoinen ja ikkunan edessä. Vauvalle saa vaipat vaihdettua sängylläkin. ;)


Laitan vielä kuvan orkideasta joka on innostunut pitkän tauon jälkeen tekemään kukkavanaa.