tiistai 18. kesäkuuta 2013

Löytöjä ja lupauksia

Kristiinankaupungissa oli yhdessä pihassa perennamyyntiä ja melkein ostin sieltä akileijan mukaan, tai ostinkin, mutta se meni anopille synttärilahjaksi. Itselle ostin siperiankurjenmiekan, peruskasvi joka on pihastani puuttunut. Mutta sitten eilen kun olin leikannut orapihlaja-aitaa ja kärräsin oksia kasalle, huomasin ihanan akileijan. Vaaleansinisen, ja olisko tuo ihan hitusen kerrottu, pitihän se sitten pelastaa siitä pihalle penkkiin. Sitten muistin että ojan pientareella oli kans yksi mitä olen välillä sillä silmällä vilkuillut ja hain senkin pihaan. Siinäkin oli mielestäni hitusen kerrottu kukka, mutta väri oli perus lilansininen, mutta nyt siinä ei ollut enää kukkaa, siemenkotia on alkanut tekemään. Päätin että kerään myös siemeniä ja kasvatan niistä taimia, saatan saada uusia värejä. :)



Siperiankurjenmiekka availee kukkaa ja sormustinkukassa on nuppuja. Keltamaksaruohoa sain mieheni mummulta, kun perkasin hänelle yhtä penkkiä. Laitoin sitä penkin reunaan johon paistaa koko päivän ja siinä multa aina kuivahtaa.


Tämän jätskipallon kasvamista on kiva seurata. Antaa lupausta tulevasta :)


Keijunkukan pitkät kukkavarret huojuvat tuulessa. Tuohon penkkiin ropsaisin keväällä yhden unikon siemenkodan sisällön, joka oli ollut talven maassa. Siemenet olivat jo osittain itäneitä, nyt penkkiin on tulossa paljon unikkoa. Yhden penkin takaosaan laitoin keväällä kosmoskukan siemeniä, siellä ne kasvavat suojassa pahemmalta paahteelta.





TERVETULOA UUSILLE LUKIJOILLE! :)