maanantai 19. elokuuta 2013

Loppukesän väriläiskiä

Olen iloinen, että tuli keväällä innostuttua kylvöjutuista. Nyt kun perennat lopettelevat kukintaansa, niin auringonkukat, kääpiösamettikukat, tsinniat, kehäkukat ja kosmoskukat jaksavat loistaa. Kosmoskukat ovat aloittaneet nyt vasta, hirveän pitkiksi kasvoivat ja osa on kaatunutkin, kun en tajunnut sitoa.



Köynnösristikon viereen keväällä tekemässäni penkissä on tänä kesänä kukkineet kehäkukat. Ehkä ensivuonna kukkivat monivuotisetkin, kuten isotähtiputki ja valkoinen särkynytsydän. Parin vuoden päästä varmaan pionikin. :)



Perennoista kukkivat syysleimujen lisäksi ainakin nämä seuraavat ja on siellä muitakin vielä. Olen yrittänyt tehdä kukkapenkeistä sellaisia, että aloittavat aikaisin keväällä, ja kukkivat jatkuvasti syksyyn saakka. Penkkini ovatkin aika täyteen tupattuja, mutta koska aina on kukassa vain muutama laji, niin minusta ne ei ole sotkuisen näköisiä. Minttukin on tavallaan kukka, en ole sitä juurikaan käyttänyt, vaikka teehen se olisi tosi kiva.



Ja mitäs täällä on sitten viimeaikoina puuhattu? No luettu ainakin, onnetar suosi kirja-arvonnassa Sussin blogissa ja olen koittanut lueskella aina sopivassa välissä. Hyvältä kirjalta tuntuu, puolivälissä olen menossa, kun en ole hirveän nopea lukija. :)