lauantai 26. toukokuuta 2012

Kesäpäivä

Jokohan sitä voisi sanoa, että on kesä? Tänäänkin on ollut oikein lämmin ja kaunis päivä. Melkein koko päivä on oltu ulkona, hyvä että muistaa välillä syödä. Tänään tein leikkimökin ja yrttimaan väliin alueen johon kylvin päivänkakkaraa, kurjenkelloa ja muita niittykasveja. Metsämansikkaakin laitoin siihen, kun löysin marjapuskan alta pari alkua. En tiedä mistä se on meidän pihaan tullut, sitä on kasvanut täällä koko sen ajan kun ollaan tässä asuttu. Uusia kesäkukkiakin on tullut hankittua pitkin viikkoa. Yritän niitä aina vähän salaa kiikuttaa kotiin, ettei mies huomaa...
Luulen löytäneeni sen 'Princess Victorian'. Mutta minusta se ei kuitenkaan nyt ihan näytä siltä miltä piti. Tässä ei ole ledissä valkoisia reunoja ja kukka on pienempi ja matalampi kuin luulin. Näitä on kukassa vain tasan yksi, en usko että muut kukkivat ollenkaan, tai sitten se kukkii tosi myöhään. Mutta tuntuu ettei niissä ole nuppua ollenkaan, lehtiä vain.

Tulppaani 'Princess Victoria' (?)

Etupihan penkissä taitaa sitten olla 'Van Eijk' ja 'Don Quichotte', mutta luulin että 'Van Eijkin' piti olla pinkki, minusta se on ihan pelkkä tavallisen punainen.

Tulppaani 'Don Quichotte'

Tulppaani 'Van Eijk' (?)


Tässä yksi daalioista, joita olen kasvattanut ruukussa. Kolme laitoin, mutta kaksi niistä on lähtenyt kasvuun. En yllätys yllätys enää muista mikä daalia tässä on kyseessä.

Daalia, Dahlia
Norjanangervot kukkivat tällä hetkellä, samoin lemmikit. Siirsin niitä viime kesänä ojanpientareelta kukkapenkkiin, kun olen aina ihastellut niiden suloista kukkaa. Siis lemmikkiä, norjanangervot kuuluivat kalustoon kun muutimme tänne. Tässä pihassa oli muutenkin aika paljon kivoja kasveja, lilakukkainen alppiruusu, päivänliljoja, kuunliljoja, jalopähkämöä ja vuorikaunokkia. Paljon olen saanut myös mieheni mummolta, joka asuu naapurissa.

Norjanangervo, Spiraea 'Grefsheim'

Puistolemmikki, Myosotis sylvatica

Kevätesikko, Primula veris
P.S. Nurmikkokin muuten on ajettu jo kertaalleen.