maanantai 21. toukokuuta 2012

Missä olet, prinsessa Victoria?

Ihana lämmin ja aurinkoinen päivä on ollut tänään. Allergia vain hiukan laskee mielialaa. Saisi jo hellittää tuon siitepölyn kanssa. Tytölläkin on niin pahana, että silmät melkein muurautuu umpeen kun on hieronut niin.

Pikkusydän & Narskut paistattelevat auringossa

Valkoiset tulppaanit on nyt oikein auenneet kunnolla ja violetitkin näyttävät paremmalta.

Tulppaani 'Purissima'

Tulppaani 'Passionale'

Noista muista tulppaaneista mulla ei ole nyt kyllä hajuakaan. Tulppaanilajitelmassa piti olla sellaista tulppaania kuin ' Princess Victoria', jolla on valkoreunaiset terälehdet ja lehdet, muuten kukka on punainen. En ole löytänyt yhtään sellaista tulppaania, en edes alkua jolla lehdet olisivat valkoreunaiset. Luulen, että sen tilalla on jostain syystä ollut tuota mysteeritulppaania, jolla on kuviolliset lehdet. Se on tänään avannut kukkaansa tuollalailla jännästi käpristäen. (Lisäys 22.5: Luulen löytäneeni nimen mysteeritulppaanille - Tulppaani 'Red Riding Hood'. Tietoisesti en ole ainakaan tällaista hankkinut, joten tämä on joko tullut kaupanpäällisiksi, tai sitten jossain paketissa on ollut vääriä sipuleita.)

Tulppaani 'Red Riding Hood', Tulipa greigii

Toisessakin penkissä näkyi olevan punaista. Pöh, mielestäni en ole punaisia juurikaan hankkinut, on ollut varmaan väärää tavaraa pussissa. Jossain päin pitäisi olla vaaleanpunaista 'Don Quichottea' ja pinkkiä 'Van Eijkiä'. Mistähän ne mahtaa putkahtaa?

Vuorenkilpi on aikaisena kukkijana pörriäisten suosiossa. Toinen vaaleanpunainen kaveri, pikkusydän, ei ole ainakaan vielä ihan yhtä kiinnostava.

Vuorenkilpi, Bergenia crassifolia

Pikkusydän, Dicentra sp.
 Viime kesänä ostin kokeeksi pallohortensian, kasvuvyöhykkeissä luki I-II(III), ja oli vähän arvoitus menestyykö se täällä, kolmosvyöhykkeen pohjoisosassa. Mutta ilmeisesti lunta oli tarpeeksi ja juurelle kasatut lehdet auttoivat eristyksessä. Uutta kasvua näkyy puskevan.

Pallohortensia, Hydrangea arborescens ´Invincibelle´

Samaan penkkiin sen kanssa siirsin liljoja, enkä nyt tietenkään muista mitä, joten näitä sipuliyllätyksiä riittää tälle kesälle. Useampaa erilaista sinne taisi tulla haudattua.