maanantai 28. tammikuuta 2013

Ja vielä toiset 11

Nyt vastailen Cosmoksen kysymyksiin :)

Aurinkoinen kesäkuva orvokeista :)1. Kerro/kuvaile puutarhasi - kuinka iso, minkälainen (esim rinne), kuinka vanha (ennen sinua, sinun muokkaamana), vyöhyke, jne
Puutarhani sijaitsee kolmosvyöhykkeellä, se on aika pieni ja peräisin kahdeksankytluvun alkupuoliskolta, kun mieheni isä rakensi talon perheelleen. Puutarhassa oli aika paljon pensaita, puita ja perennoja kun muutimme tähän noin yhdeksän vuotta sitten, mutta aika paljon olemme tehneet muutoksia ja lisäyksiä. olen yrittänyt tehdä yhtenäisiä istutusalueita ja puiden ja pensaiden alustat ovat alkaneet täyttyä perennoilla. Hyötytarhassa on marjapuskia ja omenapuu, pari kirsikkapuuta ja yrttimaa, mitään suurta viljelyintoa minulla ei ole, enkä aio kasvihuonettakaan hankkia. Piha on niin pieni ja minua kiinnostaa enemmän kukat kuin vaikkapa tomaatit.
2. Lempipaikka puutarhassasi
Ei oikein ole mitään yhtä, olen haaveillut että tekisin jonkun pienen sopen itselleni. Etupihan patio ja takapihan terassi ovat kivoja paikkoja, mutta tarvitsisin jonkun vähän syrjäisemmän mietiskelypaikan.
3. Lempi puu
Omenapuu
4. Lempi perenna ja kesäkukka
Lempiperenna... onpas vaikee. En osaa valita mitään yhtä. Pionit on tietty ihania, syysleimut, mut hei akileija, lasketaanko se perennaksi. Ne on ihania! Kesäkukista varmaan orvokki.
5. Lempi puska
Keijuangervo
6. Lempi puuha puutarhassa, entä inhokki puuha?
Kiertely ja tutkiminen on parasta, inhokkia on vaikea keksiä, ehkä rikkaruohojen nyppiminen, tosin sitä en kauheesti joudu tekemään, kun kasvit on istutettu niin tiheeseen.
7. Milloin puutarhakärpäinen puraisi sinua?
Oikeestaan kunnolla vasta nelisen vuotta sitten, vaikka puutarhassa olen kyllä puuhastellut siitä asti kun on tässä asuttu.
8. Saatko tukea perheestäsi puutarhahommiin, vai onko tämä ainoastaan sinun harrastuksesi/intohimosi?
Mieskin osallistuu, ruohonleikkuu kuuluu hänelle, mutta muita hommia joudun hieman koordinoimaan. Viime kesänä olin siinä tilassa etten saanut rehkiä, joten orapihlaja-aidan leikkaus jäi miehelle, yleensä minä teen senkin, koska en luota toisen tekevän hyvää jälkeä. ;) Mielellään teen itse melkein kaiken, mutta kaivuuhommat annan kyllä miehelle jos voin.
9. Onko sinulla muita harrastuksia?
Muita harrastuksia on akvaarion hoito, lukeminen, koiran kanssa puuhailu, joskus harvoin kun innostun niin juoksu tai hiihto, käsitöitä teen välillä, virkkaan tai neulon.
10. Harrastatko myös huonekasveja ja jos niin mikä on lempi sisäkasvisi?
No enpä sanoisi että harrastan, joku palmu meillä on jota ei saa hengiltä millään, ja joulukaktuksia ja orkidea, ja sitten ostan välillä kausikukkia kuten tulilatvat ja esikot. Lemppari on varmaan orkidea kun se innostuu kukkimaan.
11. Unelmasi puutahaan liittyen
Että siitä tulisi kaunis ja tasapainoinen, mutta yllätyksellinen ja rehevä. ja ettei mies vastustaisi jokaista nurmikon tilkun valtausta mukavempien kasvien käyttöön. :D


Jätän nyt vielä ne omat kysymyksen tekemättä, mutta jos saan tässä jostain revittyä aikaa, niin tekaisen ne ja laitan vielä haasteen eteenpäin 11:lle. Vaikka tämä on tainnut jo kiertää aika monessa blogissa.